Att använda vakthundar

Vakthundar som övervakar inhägnade områden används i avskräckande syfte, dvs. för att förhindra att personer med dålig agenda tar sig in på ditt område. Områden övervakas med självarbetande hundar som tränats för att vakta och försvara området. Ofta är hundarna tränade till att vara sina egna ledare med mycket stark försvarsvilja och avvisar alla som de uppfattar som obehöriga inom området. Hit räknas även anställda på området eftersom hunden endast släpper in och ut sina hundförare. I regel sätts hundarna ut när anställda går hem för dagen och hämtas hem tidig morgon före arbetsdagens start. Det går alltså inte att komma och gå som man vill så länge vakthundarna är där. Däremot får du en bättre kontinuitet på din övervakning jämfört med en väktare som ronderar din anläggning en till två gånger per natt.

Fungerar vakthundar?

Vakthundar kan förhindra inbrott och avskräcka förövare innan de väljer att gå in på området. Risken finns dock att hundarna oskadliggörs på ett eller annat sätt om det är mer garvade personer med fel agenda som vill in på anläggningen.

Väktare med hund

Ofta har företaget som erbjuder vakthundar ägaransvaret och ansvarsförsäkring, det är viktigt att kontrollera detta innan avtal ingås. Skulle hundarna rymma eller släppas ut och skada oskyldiga är det av största vikt att ansvaret inte faller tillbaka på dig som anlitat vakthundarna eftersom de är på din anläggning. Det är givetvis också viktigt att kontrollera att hundarna inte kan ta sig ut från din anläggning. Se till att staketet är helt, grindarna är intakta och inte ger hundarna möjlighet att ta sig igenom. Kontrollera även att hundarna är försedda med GPS-larm som larmar vakthundsföretaget om de skulle bege sig utanför området som övervakas.

Bevakning med hund

Vakthundar används alltså i avskräckande syfte. Det innebär att du inte har någon möjlighet att få reda på vad som händer på din anläggning om du inte kompletterar med kameraövervakning

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vår Digitala Väktare kan skapa trygghet för dig och effektivisera din bevakning? Ring vår kundtjänst på tel. 040-18 49 10 alt. fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post nedan, så tar en av våra erfarna säkerhetsrådgivare kontakt med dig.

Bland våra kunder

Safe Solutions erbjuder unika och intelligenta övervakningslösningar med larmfunktion utifrån ditt behov. Allt för att säkerställa din verksamhet – oavsett omgivning, ljusförhållande, tidpunkt eller avstånd.

Adress

Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö

Växel

En hemsida från Bravissimo