Undvik fellarm

Utmaningarna med utomhuslarm varierar förstås beroende på vilken lösning du har, men alltför ofta är problemet att de genererar många fellarm. Du vet dessutom inte alltid vad det är som har utlöst larmet. Du ställs inför ett svårt beslut: ska du åka dit, ska du skicka väktare eller ska du helt enkelt bara hoppas på att det är just ett fellarm?

En stor skillnad mellan larm inomhus och utomhus är att inomhuslarm inte behöver ta hänsyn till yttre faktorer som väder och djur – om det är aktivitet inomhus när fastigheten är stängd och låst så rör det sig med stor sannolikhet om inkräktare.

Fördelar med Den Digitala Väktaren

Den Digitala Väktaren bevakar området dygnet runt, oavsett väder- och ljusförhållanden. Den klarar det tack vare en värmekamera som reagerar på värme och rörelse och därmed fungerar oavsett om det är totalt mörker, snöstorm eller dimma.

Till värmekameran är en intelligent analys kopplad som filtrerar bort fellarm som orsakas av exempelvis djur och väderförhållanden. Eftersom den Digitala Väktaren har en PTZ-funktion, vilket innebär att den ronderar ditt område i ett oregelbundet schema, övervakas ett mycket stort område. Kameran går att styra för att kunna följa förövarna och därmed leda polisen till rätt plats.

I samband med att analysen triggar ett larm sänds bilderna i realtid till en sambandscentral. Här ser man direkt vad som orsakat larmet och kan vidta rätt åtgärder omedelbart. Är det en inkräktare förmedlas informationen direkt till polisen som får omedelbar information om hur många inkräktarna är, vad de gör och framför allt var de befinner sig. Denna information underlättar polisens insats och ökar chanserna till ett gripande avsevärt.

För att minimera antalet fellarm finns det två filter i Den Digitala Väktaren. Dels en intelligent analys kopplat till värmekameran som gör att den larmar på rätt orsaker, dels det mänskliga ögat hos operatörer eller polis som kan vidta rätt åtgärder utan dröjsmål.

Läs mer om Den Digitala Väktaren

Exempel på andra övervakningssätt

IR-Deckare
Ronderande väktare
Kameraövervakning
Vakthundar
Larm med åtgärd
Övervakningskamera utomhus
Staketlarm
Kamerarondering
Larm med hundskall
Bevakningslarm
Värmekamera med analys

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vår Digitala Väktare kan skapa trygghet för dig och effektivisera din bevakning? Ring vår kundtjänst på tel. 040-18 49 10 alt. fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post nedan, så tar en av våra erfarna säkerhetsrådgivare kontakt med dig.

Bland våra kunder

Safe Solutions erbjuder unika och intelligenta övervakningslösningar med larmfunktion utifrån ditt behov. Allt för att säkerställa din verksamhet – oavsett omgivning, ljusförhållande, tidpunkt eller avstånd.

Adress

Lockarpsvägen 6B
213 76 Malmö

Växel

En hemsida från Bravissimo