Kameraövervakning utomhus

Vad gäller kameraövervakning utomhus finns det två grundläggande metoder: lokal kameraövervakning och kameraövervakning med analys och larmfunktion. I båda dessa metoder kan du använda dig av olika typer av kameror som beskrivs nedan. Rätt lösning och använt på rätt sätt upptäcks potentiella faror och hot automatiskt innan något har skett.

Lokal kameraövervakning

Övervakningen är uppbyggt kring ett lokalt system som enbart dokumenterar vad som sker på din anläggning. Du kan alltså i efterhand se vad som skett och förhoppningsvis ha så pass bra inspelat material att polis kan använda det i sin brottsutredning eller som spaningsuppslag.

Kameraövervakning med analys och larmfunktion

Kameraövervakning utomhus med analys. Analysen reagerar på avvikelser i form av rörelse och/eller värme i bilden och skickar larm till en larmcentral. Där ser en operatör i realtid vad som händer och kan vidta rätt åtgärd utifrån situationen som uppstått.

Läs mer om vilka kameror som används och hur de fungerar:

ID-kameror

Vanliga kameror som normalt kräver ljus för att fungera. ID-kameror kan förses med IR (infrarött ljus) för att förbättra funktionen i mörker. Sikten är dock begränsad till ca 50 meter vid optimala förhållanden. Vid regn, snö och dimma är sikten ytterst begränsad eftersom IR-ljuset reflekteras i nederbörden. Dessutom finns risken att den kommer att fellarma konstant under dessa förhållanden. Dessutom fellarmar en ID-kamera på insekter, föremål som blåser omkring, som buskar och träd som rör sig och liknande. Tillförlitligheten är alltså inte den största och risken finns att denna typ av kamera dränerar en larmcentral med tiotals larm i minuten om förutsättningarna är enligt ovan.

Värmekameror

Reagerar på värmeskillnader och rörelser i omgivningen utomhus. Bilden ser likadan ut oavsett väder- och ljusförhållanden – den fungerar alltså i totalt mörker och påverkas inte av regn, snö och dimma. En värmekamera med en effektiv analys minimerar risken för falsklarm och passar därför utmärkt med uppkoppling mot larmcentral för åtgärd vid incidenter. Komplettera därför med kameraövervakning kopplad till larmcentral för bästa skydd.

PTZ

Pan Tilt Zoom är till skillnad mot fasta kameror en styrbar kamera som finns både som ID-kamera och värmekamera. Du kan styra kameran 360 grader, panorera, upp/ner och zooma. Du kan också programmera så att kameran automatiskt ronderar ett område med flera vyer. En PTZ-kamera ställer högre krav på analysen för larmgenerering på rätt orsak.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vår Digitala Väktare kan skapa trygghet för dig och effektivisera din bevakning? Ring vår kundtjänst på tel. 040-18 49 10 alt. fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post nedan, så tar en av våra erfarna säkerhetsrådgivare kontakt med dig.

Bland våra kunder

Safe Solutions erbjuder unika och intelligenta övervakningslösningar med larmfunktion utifrån ditt behov. Allt för att säkerställa din verksamhet – oavsett omgivning, ljusförhållande, tidpunkt eller avstånd.

Adress

Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö

Växel

En hemsida från Bravissimo