14 Nov 2022

Sveriges första renodlade kameracentral blir certifierad

Malmö 14 November 2022

Det Malmöbaserade bolaget Safe Solutions har fått sin kameracentral certifierad utifrån den europeiska standard för larmcentraler och blir därmed Sveriges första certifierade kameracentral. Därmed står de rustade för att arbeta med larmmottagning från den europeiska marknaden.

Vi pratar kort med Safe Solutions VD och grundare Magnus Frönserius och ställer en klassisk sportfråga: Hur känns det?

  • Vi är extremt glada och stolta över att äntligen vara i hamn med vår certifiering av kameracentralen. I praktiken har vi gjort det omöjliga möjligt.

Safe Solutions påbörjade arbetet med certifieringen utifrån den europeiska standarden redan för tre år sedan och anledningen var att alla sa att det inte gick att certifiera en kameracentral.

  • Vi blev tvungna till att bygga en egen mjukvara i form av VMS/AMS för att kunna uppnå kraven eftersom det inte fanns någon certifierbar mjukvara på marknaden för kameracentraler. Det har varit en resa kantad av blod, svett och tårar men också fylld av hopp, skratt och glädje. Vårt ledord är att vi ska vara först genom att erbjuda unika lösningar, precis som den Digitala Väktaren och nu även en renodlad certifierad kameracentral. Vi känner förstås en otrolig stolthet över att resultatet är ett faktum och vi nu är i mål med certifieringen. Ingenting är omöjligt, fortsätter Magnus.

Redan nästa vecka kommer Safe Solutions också ansöka om auktorisation för centralen för att kunna kvalificera sig för att delta i offentliga upphandlingar men också för att alla andra som arbetar med kameror nu ska kunna koppla upp dem till vår central.

  • Sedan 2009 har vårt mål varit att Safe Solutions ska revolutionera bevakningsbranschen med hjälp av den Digitala Väktaren som kopplas till vår certifierade och auktoriserade kameracentral, avslutar Magnus Frönserius.

Safe Solutions

Safe Solutions lösning är nytänkande inom bevakningsbranschen och ersätter staketlarm och bilburen väktare med en Digital Väktare som, genom att kontinuerligt och i realtid rondera och övervaka stora anläggningar utomhus, avsevärt minskar risken för att utsättas för stölder och skadegörelse. Den Digitala Väktarens ronderande värmekamera skickar larm till vår helt nybyggda och nu även certifierade larmcentral via egenutvecklad analys och VMS.

Kontaktuppgifter Magnus Frönserius, 0760-21 61 99, magnus@safesolutionsab.com

www.safesolutionsab.com

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vår Digitala Väktare kan skapa trygghet för dig och effektivisera din bevakning? Ring vår kundtjänst på tel. 040-18 49 10 alt. fyll i om du vill bli kontaktad av oss via telefon eller e-post nedan, så tar en av våra erfarna säkerhetsrådgivare kontakt med dig.

Bland våra kunder

Safe Solutions erbjuder unika och intelligenta övervakningslösningar med larmfunktion utifrån ditt behov. Allt för att säkerställa din verksamhet – oavsett omgivning, ljusförhållande, tidpunkt eller avstånd.

Adress

Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö

Växel

En hemsida från Bravissimo